LieveBabies
praktijk voor babymassage en draagdoekconsulten

Babymassage

  • Darmkrampen?
  • Onrustige baby?
  • Huilbaby?
  • Hazenslaapjes?


Dan is babymassage iets voor jou en je baby!

Babymassage is van alle tijden en wordt wereldwijd door ouders (onbewust) toegepast! Gewoon liefdevol aaien, zachtjes strelen om in slaap te komen en wrijven als je kindje pijn heeft.

Wist je dat deze streling enorm veel positieve invloed heeft op allerlei systemen in het lichaam? 

Wist je dat wanneer je bewust je kindje masseert jij dan nog meer effect bereikt? 

Babymassage is gewoon fijn om te doen, maar het creëert ook een moment van rust in de drukte van alle dag. Massage vermindert spanning waardoor het stresshormoon (adrenaline en cortisol) minder wordt aangemaakt en het hormoon dat ontspanning, geluk en je fijn voelen, juist verhoogd. Dit hormoon oxytocine wordt door het masseren zowel bij de baby als bij de ouder aangemaakt. Win-win dus.

Door de ontspanning hebben baby's minder last van darmkrampen, slapen zij beter en kunnen zij zichzelf beter troosten. Doordat je als ouder de lichaamstaal van je kindje beter begrijpt, versterkt dat de band tussen jullie en daarmee de hechting.    

Wanneer starten? 

Het fijnste is als je de techniek al direct kan toepassen in of kort na de kraamweek, dus dat je al in de zwangerschap een les op de pop volgt. Maar je bent nooit te laat om dit te leren, dus kan je ook later starten wanneer je kindje geboren is.  

 

Combi-consult

Bij het combi-consult kom ik 1 keer bij je aan huis in de zwangerschap en 1 keer wanneer je kindje er is. Je leert de techniek de eerste keer op de pop en later na de geboorte kan ik je assisteren en je nog attenderen op verbeterpunten. Natuurlijk vertel ik je ook welke stappen in de motorische ontwikkeling je baby gaat doormaken.  

Duur van de lessen 2 keer een uur. Locatie aan huis. 

Kosten: 100 euro, inclusief informatiemapje, gebruik doeken en olie.

Voorbereiding, reistijd/kosten (binnen 30 minuten reistijd) en uitwerking bedraagt 25 euro.


Individuele lessen

Wil(len) jij (en je partner) graag de lessen volgen en is je kindje al geboren? Ik kom graag aan huis om je in 2 lessen de techniek van de babymassage te leren en je enthousiast te maken over de komende motorische ontwikkeling van je kindje!

Ook hier is de duur van de les een uur en de locatie bij jouw thuis.

Kosten: 100 euro, inclusief informatiemapje en gebruik doeken en olie.

Voorbereiding, reistijd/kosten (binnen 30 minuten reistijd) en uitwerking bedraagt 25 euro


Online les

Een online les volgen kan ook! Woon je niet in de omgeving van Zutphen en wil je toch een fijne les volgen? Plan samen met mij een moment om een online les te volgen. In deze les (van ongeveer 1,5 uur) krijg je naast de techniek van de babymassage ook handige tips om je baby makkelijk op te tillen, te dragen en te verzorgen. Dit alles in het kader van een ontwikkeling gerichte zorg! Voor olie en doeken zorg je dit keer zelf. 

Kosten: 80 euro.Voor de lessen of informatie kan je je aanmelden via het aanmeldingsformulier of 0624687291


Opbellen
E-mail
Info