LieveBabies
praktijk voor babymassage en draagdoekconsulten

Motorische ontwikkeling


Kijken 16-2-2020

Ouders vinden neutrale kleuren vaak mooi voor een speelboog. Voor baby's is het echter saai om naar te kijken! In het begin zijn ronde vormen en felle kleuren (vooral rood) en contrasten (zwart-wit) interessant. Hang met je eigen hoofd boven de box (misschien kijkt je kindje al even naar je of krijg je een lach) en hang het mobiel op borsthoogte ipv op ooghoogte. Je kindje zal dan minder strekken!


Beweging in box stimuleren  26-4-2018

Op een bepaald moment kan je kindje langer op de buik liggen, omdat de onderarmen niet meer onder het lijfje liggen, maar meer naar voren zijn geplaatst. Ietsjes verder in de ontwikkeling kan je kindje met de handjes spelen, maar nog niet de armen optillen van de onderlaag. Dat komt pas weer iets later. Wanneer je kindje het optillen van de armen beheerst zal het zich waarschijnlijk iets gaan verplaatsen in buikligging en om zijn as gaan draaien.


Ik had je toch recht neergelegd? 21-2-2018

Herken je dit? Je legt je kindje in de box en even later ligt het scheef onder de speelboog. Je kindje gaat een beetje met de beentjes trappelen en het bekken iets optillen. Daardoor draaien ze een beetje rond in de box op hun rug. Het is dan ook goed om speelgoed (knuffeltjes, knisperboekje, balletje met gaten) een beetje verder bij je kindje vandaan te leggen. Zo stimuleer je beweging. Wanneer je alles dichtbij hebt liggen, hoeft je kindje weinig te doen. Dus iets uitdagen, maar de kans van slagen (pakken) binnen handbereik houden!Opbellen
E-mail
Info