LieveBabies
praktijk voor babymassage en draagdoekconsulten

Dragen

Adviezen voor verantwoord dragen 

1.   Doek of drager voldoende aangespannen

2.   Rechtop; rug goed ondersteund

3.   Ademweg vrij (kin niet op borst!)

4.   Gespreide hurkzit (M)

5.   Een kindje nooit los op rug leggen

6.   Nabij genoeg om te kussen

 

Adviezen tav kleding en temperatuur:

 

<5 graden              jasje , sjaal, muts en liefst onder jas

5-10 graden           jasje, sjaal en muts

10-15 graden          dun jasje/vestje over kleren

15-20 graden         gewone kleding

20-25 graden         luchtige kleding

25-30 graden        alleen romper of luier

> 30 graden          niet dragen

 

Bij koorts niet dragen!In je hemd 12-09-2020

Jak, wil je de draagzak of doek lekker omknopen sta je erg charmant in je hemd (of blote bas). Ik merk dat wanneer ik bij ouders langs ga voor een draagconsult, ik meestal even denk wat ik aan doe en of ik lekkere schoenen aan heb om even te staan. Het klinkt misschien belachelijk en je hoeft écht niet in je camping-outfit, maar sommige dingen zitten voor jou en je baby toch beter dan andere.

 

1.     Een opkruipend shirt blijft soms tussen de doek/band hangen en de doek/band op je blote huid kan gaan schuren

2.     Een “vlinder” mouw of mouw met lage inzet belemmerd je om je armen omhoog te doen of je moet je blouse wel heel ver omhoog trekken

3.     Lovertjes of knoopjes aan de voorkant van je shirt kan het gezichtje van je baby beschadigen

4.   Die dikke trui is misschien iets te veel van het goede; jullie stralen beide warmte uit. Gebruik  liever een vestje wat je extra aan kan doen

5.     Een ruime trui geeft bobbels en strak aanspannen is moeilijker

6.   Ook je baby krijgt het snel warm, dus niet te dik kleden. Baby’s hebben meeestal 1 laagje meer aan dan jij. De doek of drager is al 1 laag meer

7.     Zorg dat je baby geen pakje aanheeft met vaste voetjes, dit belemmerd de beweging van de enkel 

8.     Met kouder weer kies je misschien voor een jasje voor je baby. Een jasje met capuchon kan een bult in de nek geven, kies liever voor een los mutsje 


Doek of drager? 25-09-2020

Ouders vragen zich vaak af wat beter is een doek of drager. Ze hebben soms een beeld voor ogen, wat er fijn, mooi, zacht of comfortabel uitziet. Je wilt namelijk het beste voor je kindje! Is dat ook het beste voor jou? 

Sommige ouders zien op tegen die meters stof die ergens geknoopt moet worden. Andere ouders vinden klittenband te veel lawaai en gespen niet zacht genoeg. 

Een voordeel van een doek is dat het altijd pas zit. Dat je overal strak kan spannen en dat jouw kleur of patroon vast ergens te koop is. Ze zijn in verschillende lengtematen te koop, dus ook met een maatje minder of meer zit het goed; dus ook als ouders verschillen van postuur. De dikte van de doek, het materiaal kan je ook uitzoeken. Een ander voordeel is dat je meerdere knopen met de doek kan uitvoeren en ook meerdere posities waarmee je een doek voor jaren gebruik aanschaft.

Een nadeel is de tijd die het kost om de techniek onder de knie te krijgen. Het knopen kost meer tijd, maar als je ervaren bent is er nog weinig tijdverschil. Een ander nadeel is dat je in de regen bij de auto wel van goede huize moet komen om je uiteinden droog te houden.

Voordelen van een drager is dat het meestal sneller om te doen is en eenvoudiger aan te leren. 

Nadeel is dat een drager iets minder pas gemaakt kan worden, maar met de dragers van tegenwoordig valt dat ook reuze mee. Wel zit de ene drager niet altijd even fijn en mooi bij de andere ouder.

Maar wat kies je dan? 

 Dat wat bij jouw situatie past en vooral waar jij je het fijnste bij voelt en waar je kindje veilig (ergonomisch) in zit! Zo draag je tenminste en daar gaat het om! Dat heeft de baby nodig! Niet wat is beter, maar je afvragen waarmee ga ik dragen? DAT IS BETER! Veel draagplezier!

 

 

Opbellen
E-mail
Info