LieveBabies
praktijk voor babymassage en draagdoekconsulten

Dragen

  • Heb jij je wel eens afgevraagd of dragen iets voor jou is?
  • Zou je wel eens willen voelen hoe het is om te dragen?
  • Heb je geen flauw idee welke doek of drager geschikt is?
  • Heb je een doek of drager gekregen of gekocht en weet je niet hoe je hem om moet doen?
  • Ben je bang dat je je kindje laat vallen wanneer je het in de doek/drager wilt plaatsen?
  • Huilt je kindje veel of is het onrustig en heb je vermoeide armen van het tillen?
  • Wil je kindje alleen maar bij jou zijn?
  • Wil je kindje overdag maar weinig slapen?


Tijdens een draagconsult gaan we samen zoeken naar antwoorden op jouw vraag!

Dragen is niet alleen hip en een hype, maar ook handig en goed voor jou en je baby!

Tijdens het dragen kan je eerder inspelen op de eerste honger- en pijnsignalen van je kindje, waardoor de behoefte van je kindje eerder wordt vervuld. Baby"s voelen zich fijner en daardoor voelt de ouder zich ook fijner: dit bevordert een goede ouder-kindrelatie en veilige hechting!

Vroeger werden baby"s en jonge kinderen altijd door hun moeder meegedragen tijdens het verzamelen en bereiden van voedsel. Tegenwoordig hoeven we niet meer op zoek naar voedsel en worden kinderen bij even wegleggen niet "bedreigd" door "wilde" dieren, maar liggen kinderen veilig in hun bedje of box.   

Hoewel het voor ouders fijn is om even hun handen vrij te hebben en rust, reinheid en regelmaat wordt geadviseerd (dus slapen in hun bedje), ervaren baby's het bed of de box niet altijd als plezierig. Ze missen na 9 maanden rond te zijn gedragen door hun moeder haar nabijheid en geborgenheid (huidhonger) in dat grote bed.

In de doek wordt de baby door de ouders meer afgeschermd voor prikkels, maar kan de baby zichzelf ook meer afschermen. Voor baby's betekent dat tevens "verlengde" draagtijd. Daarnaast werkt beweging kalmerend en door de nabijheid en het lichaamscontact met de ouders wordt er meer oxytocine aangemaakt bij ouder en kind. Dit hormoon geeft o.a. ontspanning, bevordert de spijsvertering en geeft een betere temperatuurregulatie.

Onrust, darmkrampen en reflux kunnen daardoor verminderen.

Natuurlijk is dragen ook makkelijk wanneer je baby slaapt terwijl je een ouder kindje moet ophalen van school, je met het openbaar vervoer reist of tijdens boswandelingen of vakantie!

Uitproberen? Boek een consult.

 

Dragen is mogelijk vanaf de geboorte. Wil je "direct" na de bevalling starten met dragen dan is het goed om al redelijk vroeg in de zwangerschap je te oriënteren op de mogelijkheden en om te oefenen. Na de bevalling een consult plannen kan natuurlijk ook; je bent nooit te laat om te gaan dragen. 


Online consult

Wil je graag je baby in een doek dragen of weten of een gekochte draagzak goed zit? Wil je graag even opfrissen of het knopen nog veilig gaat/of de draagzak nog goed zit, maar woon je niet in Zutphen of omgeving of is een live-consult nu niet mogelijk? Natuurlijk kun je van mijn kennis gebruik maken via een online-consult! We plannen samen een moment voor de online-meeting, kijken naar je vragen en lopen de stappen met elkaar door. 

Ben je nog niet bevallen, maar wil je ook graag dragen? Ook daar zijn mogelijkheden voor! 

Kosten: 50 euro per uur.


Info-consult

Welke doek of drager? 

Er zijn verschillende doeken (geweven en elastisch) en ergonomische draagsystemen waarin je je kindje kan dragen. Er zijn verschillende knopen en verschillende mogelijkheden van dragen (buik/heup/rug). Allemaal hebben ze voor- en nadelen. In een info-draagconsult laat ik je in 1 uur verschillende systemen zien. Er is geen mogelijkheid om dingen uit te proberen, of je moet het consult over laten gaan in een pas/knoop-consult. Je krijgt zo wel een goede indruk wat mogelijk is en of dragen iets voor je is. 

Duur: 1 uur.

Locatie: aan huis. 

 

Knoop-consult

Tijdens een knoop-consult leer je 1 knoop. De techniek van het dragen (met de elastische of geweven doek) wordt aangeleerd met een leendoek en/of eigen doek. Het knopen wordt eerst voorgedaan, daarna geoefend met een speciale pop. Wanneer je je voldoende vertrouwd voelt, ga je oefenen met je kindje. 

Duur: variabel.

Locatie: aan huis.

 

Pas-consult

Tijdens een pas-consult ga je de verschillende ergonomische dragers passen. Eerst oefen je met een speciale draagpop en wanneer je je voldoende zeker voelt dan oefenen we met je kindje. Zo weet je welke drager geschikt is en bij je lichaamsbouw past. 

Duur: variabel

Locatie: aan huis.

 

Combi-consult

Bij een combi-consult kom ik 1 keer bij je aan huis tijdens de zwangerschap en 1 keer wanneer je kindje is geboren. In de eerste les kan je de verschillende dragers en een knooptechniek proberen. Daarna leer je hoe je de drager moet gebruiken of de techniek van 1 knoop. Wanneer je kindje geboren is en je toe bent aan het dragen, kom ik opnieuw bij je langs en nemen we de techniek nog even door (met de pop) en/of controleer ik of je alle stappen hebt doorlopen. Je zult snel voelen hoe je je kindje veilig kan dragen.

Duur: eerste consult 1,5-2 uur; tweede consult 1 uur. 

Locatie: aan huis.

Kosten: 150 euro. voor 1 pp. Mocht je beiden willen passen dan geldt een ander tarief.  Voorbereiding, reistijd/kosten (binnen 30 minuten reistijd) en uitwerking bedraagt 25 euro.

 

Opfris- consult

Heb je eerder gedragen, maar wil je onder begeleiding graag even de techniek herhalen of wil je graag iets anders uitproberen, dan help ik je graag in een opfris-consult.  

Duur: variabel

Locatie: aan huis.


Kosten: voor alle consulten (behalve het combi-consult) geldt een minimale tijdafname van een uur, waarbij het tarief 50 euro per uur bedraagt. Daarna wordt er per 15 minuten gerekend.  Voorbereiding, reistijd/kosten (binnen 30 minuten reistijd) en uitwerking bedraagt 25 euro. 


Enthousiast geworden om te gaan dragen? Vul het contactformulier in of bel 0624687291

  


Wil je lezen waar dragen aan moet voldoen? Lees dan 1 van mijn blogs

Opbellen
E-mail
Info